Return to site

Update COVID-19 maatregelen

Bij deze een update over de situatie en maatregelen rondom het COVID-19 virus, oftewel het coronavirus, n.a.v. advies vanuit onze beroepsgroep NVvP in overleg met verschillende instanties.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en het kabinet om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken. Dit in het belang van onze patiënten, medewerkers en de maatschappij.

Dit combineren we met onze zorgplicht en verantwoordelijkheid om de huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten waar mogelijk mbt medisch noodzakelijke voetzorg.

UPDATE 25-3-2020

In navolging op de nieuwe maatregelen die op 24-3-2020 zijn ingegaan, mogen wij vooralsnog tot 6 april alleen spoedzorg behandelen.

De reeds geplande afspraken worden nagebeld en indien van toepassing verplaatst.

Wat is spoedzorg?

 • Risico-patiënten met bijvoorbeeld diabetes en/of vaatproblematiek, waarvoor het belangrijk is dat medisch noodzakelijke voetzorg doorgaat om complicaties te voorkomen. Als podotherapeut zijn we samen met de medisch pedicure verantwoordelijk om deze zorg te blijven leveren, zodat de reeds overbelaste ziekenhuizen en huisartsen niet extra worden belast met deze complicaties.
 • Of werkt u in een vitaal beroep en u heeft voetklachten die uw werk belemmeren.
 • Maar ook uitstel van reguliere zorg kan in sommige gevallen zorgen voor pijnklachten, waardoor er medische noodzaak ontstaat.

Is er sprake van spoedzorg die niet kan wachten tot na 6 april?

Neem contact met ons op voor overleg. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Ook voor overige vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.

Mocht er een fysieke afspraak nodig zijn?

Wij hanteren de richtlijn hygiëne- en infectiepreventie vanuit onze beroepsvereniging die na overleg met het RIVM en GGD goedgekeurd zijn. Dit wordt aangevuld met de extra maatregelen die door het RIVM opgesteld zijn zoals extra desinfectie momenten, maar ook de maatregel om u tijdelijk geen hand te schudden bij ontvangst volgen wij natuurlijk op. Maar u bent even welkom als voorheen!

In navolging van het advies door RIVM willen wij u vragen om niet naar de praktijk te komen, maar de afspraak tijdig af te bellen en te verzetten als u:

 • verkouden bent of hoest/niest
 • loopneus heeft
 • keelpijn heeft
 • koorts heeft
 • een gezinslid ziek thuis is / koorts heeft
 • in contact bent geweest met iemand die in besmet gebied is geweest
 • in contact bent geweest met iemand die het Coronavirus heeft opgelopen

Daarnaast willen wij u medewerking vragen:

 • Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak, 1 persoon begeleiding is toegestaan. Normaal vinden wij het nooit een probleem als meerdere gezinsleden/kinderen mee komen, maar in deze situatie willen wij u vragen om niet met meer dan 2 personen aanwezig te zijn op de afspraak.

We hopen op uw begrip!

 

Indien er vragen en/of onduidelijkheden zijn kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon of contactformulier op de website.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK