Terug naar site

Hebben wij elkaar al ontmoet?

BLOG VAN FELICITA

· Actueel

Begonnen als 4e jaars podotherapie-stagiaire, werkt Felicita sinds een half jaar als afgestudeerde podotherapeut in onze praktijk. Tijd voor een nadere kennismaking.

'Even voorstellen'

Hoi,

Ik ben Felicita Kolen en versterk het team van Podotherapie Smulders sinds 1 september 2020 als podotherapeut.

Ik ben geboren en getogen in Tilburg, maar woon op dit moment met mijn ouders in Goirle. Onlangs heb ik samen met mijn vriend een leuk huis gekocht in Hilvarenbeek, waar we over een aantal maanden gaan samenwonen. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om gezellig met vriendinnen af te spreken en leuke dingen met ze te doen. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om met fotografie bezig te zijn, creatief zijn is wel mijn ding.

Opleiding

Na het VMBO ben ik de opleiding Sport en Bewegen gaan studeren. Hiervoor heb ik stage gelopen op veel verschillende basisscholen en middelbare scholen en kreeg ik te maken met veel verschillende doelgroepen. Stuk voor stuk mooie en leerzame ervaringen.

Na het afronden van die opleiding ben ik gestart aan de vierjarige opleiding Podotherapie. De overstap naar podotherapie vonden veel mensen uit mijn omgeving een ‘gekke stap’, maar ik had er veel zin in. Ik was namelijk enthousiast gemaakt door de podotherapeut waar ik op dat moment voor mijzelf kwam. Hierdoor ben ik gaan oriënteren naar de opleiding en kwam er al snel achter dat er een leuke combinatie is, tussen het werken met mensen en met mijn handen. Ik was verkocht.

Afstudeerstage

In December 2019 ben ik bij Podotherapie Smulders terecht gekomen voor mijn afstudeerstage van een half jaar. Hierbij heb ik alle facetten van het vak verder kunnen ontwikkelen, om een patiënt van A tot Z volledig zelfstandig te behandelen. Tevens heb ik me verder verdiept in de diabetische voet, door de werkzaamheden tijdens de Multidisciplinaire Diabetes Voetenpoli.

Tijdens de stage ben ik erg blij en enthousiast geworden om hier te blijven werken. Na het behalen van mijn diploma Podotherapie in Augustus 2020 kreeg ik hier een baan aangeboden.

Afstudeeronderzoek

Tijdens mijn studies was ik erg leergierig en dat ben ik nu natuurlijk nog steeds. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen, daar weer van te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Door mijn studies heb ik zeker affiniteit om te werken met diabetespatiënten, sporters en kinderen. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik daarom ook voor het onderwerp Diabetes gekozen. Ik was namelijk erg benieuwd naar de kennis van de patiënten over diabetes en wat er daadwerkelijk gedaan wordt met de tips en adviezen die wij geven tijdens de diabetes voetonderzoeken. Daar vertel ik jullie in een volgende Blog graag meer over.

Ik heb enorm veel zin om de komende jaren te werken bij Podotherapie Smulders en ik hoop jullie allemaal snel persoonlijk te kunnen ontmoeten!