Terug naar site

De glimlach komt van de voeten!

Artikel in magazine 'Buiten gewoon goed' ism Sportief Tilburg

Beweging is gezond voor het lichaam. Of u nu wandelt, fietst, hardloopt of een andere sport beoefend, elke dag 30 minuten bewegen naast de normale activiteiten is goed voor lichaam en geest. Het bevordert je conditie, bloedsomloop en versterkt botten en spieren met verbetering van mobiliteit, gewichtsbeheersing/vermindering en ontspanning als positief resultaat. Maar als u klachten ervaart tijdens of na het bewegen, wordt u belemmerd. Al vele jaren werkt ‘Sportief Tilburg’ fijn samen met ‘Podotherapie Smulders’ in Tilburg. Door elkaars kennis en kunde te bundelen, hebben we al vele sportievelingen op weg geholpen om pijnvrij te bewegen.

De glimlach komt van de voeten?

Coreen Smulders: “Podotherapie Smulders bestaat al ruim 43 jaar en is opricht door mijn vader Frans Smulders. Vanaf de start is zijn motto: "De glimlach komt van de voeten". Want wanneer uw voeten, knieën, benen, heupen of rug bij iedere stap pijnlijk zijn, staat er geen glimlach op uw gezicht. Het beïnvloedt uw mobiliteit en daarmee ook uw humeur. Zijn motto
hebben we omarmd, omdat we in de praktijk ook daadwerkelijk zien dat dit zo werkt.”

 

Wat doet een podotherapeut?

“Een podotherapeut behandelt alle klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voet. De meest voorkomende klachten bij wandelen zijn: Pijnklachten aan de peesplaat onder de voet (in de volksmond ook wel hielspoor genoemd), knie- en enkelklachten, zenuwbeknelling in de voorvoet of een ingegroeide teennagel. Voor ons als podotherapeut de uitdaging om de oorzaak te achterhalen en de klacht op te lossen, zodat u weer pijnvrij kunt bewegen. Maar dat kunnen we niet alleen!”

broken image

 Samenwerken is vermenigvuldigen

“Aan de hand van een onderzoek stelt de podotherapeut een behandelplan op. Dit behandelplan kan uit diverse behandelmogelijkheden (of een combinatie daarvan) bestaan. Denk hierbij aan verzorgingsadviezen, podotherapeutische zolen, teenortheses, instrumentele behandeling, schoenadviezen, oefeningen, enz.
Maar als u daarbij geen goede schoen draagt, is het effectvan het behandelplan niet optimaal. In een te kleine of te smalle schoen wordt uw voet belemmerd in de normale afwikkeling, waardoor dit pijnklachten in de hand kan werken of verergeren. Maar ook is het dragen van verkeerde schoenen voor de gekozen activiteit funest voor de voeten.

Om te zorgen dat ook de schoenen meewerken met het behandelplan, hebben wij de expertise van een speciaalzaak nodig. Bij Sportief Tilburg weten ze als geen ander welke schoen geschikt is voor u in combinatie met de klachten en de behandeling daarvan. Elke voet is anders, daarom heeft Sportief Tilburg ook een breed assortiment aan schoenen,
zodat ze voor iedereen een geschikte schoen kunnen adviseren. De combinatie van
onze expertises zorgt voor een succesvolle behandeling, waardoor u weer
pijnvrij kunt bewegen.”

Ervaart u pijnklachten tijdens of na het bewegen? Neem contact met ons op voor een onderzoek of kijk op onze website voor meer informatie.
Wij helpen u graag samen met ‘Sportief Tilburg’ weer vooruit!