• Podotherapie zonder verwijzing

  Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP)

  Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

  Nee, u hebt geen verwijzing meer nodig van een arts om gebruik te kunnen maken van onze diensten als Podotherapeut. Dit noemen ze ook wel Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP). Sinds 2011 is de podotherapeut vrij toegankelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid. Voorheen was er altijd een verwijzing van een arts nodig.

   

  Indien u (aanvullend) verzekerd bent voor Podotherapie, kan het zijn dat uw zorgverzekeraar voor het recht op vergoeding tóch een verwijzing van uw (huis)arts eist. Informeer daarom altijd even bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor vergoeding.

  Wat is de procedure als ik geen verwijzing heb?

  U kunt gewoon telefonisch een afspraak maken. Indien u geen verwijzing van een arts heeft, zijn wij verplicht om een DTP-screening met u door te nemen. Dit is een vragenlijst, waarmee wij beoordelen of het mogelijk is om u rechtstreeks (dus zonder verwijzing) in behandeling te nemen. De vragenlijst is opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen, waar nodig zal de podotherapeut om aanvullende informatie vragen. Een DTP-screening vervangt de verwijzing van een arts en geeft ons wettelijke bevoegdheid om u te mogen behandelen.

  Kan ik van te voren zien of ik aanmerking kom voor DTP?

  Dat kan. We hebben de DTP vragenlijst online gezet en adviseren wij u deze te bekijken om te zien of u voor DTP in aanmerking komt. Indien u alle vragen met 'nee' kunt beantwoorden, is er geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunnen we gelijk overgaan tot het onderzoek. De huisarts wordt wel op de hoogte gehouden van uw behandeltraject.

  Indien u een of meerdere vragen met 'ja' moet beantwoorden, is er toestemming nodig van uw huisarts voor wij u in behandeling mogen nemen. Wij adviseren om in dat geval eerst contact op te nemen met uw huisarts voor een verwijzing.

  Meer weten over Podotherapie Smulders?

  Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Natuurlijk kunt u ook meteen een afspraak maken, via onze contactpagina.