• Heb ik hulp nodig bij mijn sportblessure?

  Dit zijn veel voorkomende sportblessures, waarbij podotherapie u kan helpen.

  Pijn aan voorkant knie

  Deze pijn treedt op bij een specifieke beweging van het kniegewricht tussen de knieschijf en het onder- en/of bovenbeen. Wij onderzoeken uw voetfunctie, looppatroon en de stand van uw voeten, knieën en heupen. Is er een afwijkende voetstand of -gang te zien? Dan meten wij op maat gemaakte podotherapeutische zolen bij u aan.

  Overbelaste achillespees

  U voelt een zeurende en trekkende pijn. In de ochtend bij het opstaan uit je bed voelt de achillespees extra stram aan. Het is belangrijk dat u op tijd actie onderneemt, zodat de klacht niet verergert. Rust en goede schoenen kunnen uitkomst bieden. Zit het probleem in uw looppatroon? Dan helpen we u met podotherapeutische (sport)zolen. Ook kunnen we u sportschoenadvies geven.

  Scheenbeenirritatie

  Shin-splints is een veelvoorkomende overbelastings-blessure van het onderbeen. Veel gezien bij beginnende lopers. U voelt het vaak aan het begin en na afloop van uw sportactiviteit. Een goede warming-up en cooling-down helpen. En ook hier bieden wij uitkomst door uw looppatroon te bestuderen, beïnvloeden en de spieren te ontlasten. Ook krijgt u klachtgericht schoenadvies.

  Peesplaat irritatie/hielpijn

  Hoge belasting in combinatie met een verkeerde gang of stand van de voet kan leiden tot een forse irritatie in de peesplaat of onder de hiel. De dag erna is er vaak een forse startpijn aanwezig. Voldoende rust en het aanpassen van uw belasting met goede schoenen kunnen helpen. Gaat het niet over, dan kunnen wij een drukmeting doen en u klacht verminderen met podotherapeutische zolen, taping en aanvullende therapie.

  Pijn aan buitenkant knie

  Deze klacht (ook wel 'runners knee' genoemd) komt vooral voor bij hardlopers en gaat niet vanzelf over. Juiste schoenen en een correcte loophouding zijn erg belangrijk. Wij kunnen u hierbij helpen, door uw looppatroon te onderzoeken, advies te geven over uw loophouding en -indien nodig- te helpen door u podotherapeutische (sport)zolen aan te meten.

  Zenuwbeklemming

  Een verkeerde voetstand en gang in combinatie met verkeerd schoeisel kan een flinke beklemming veroorzaken waardoor heftige pijn kan optreden. Of juist een doof, dof gevoel met tintelingen. Een gericht schoenadvies en/of therapeutische zolen helpen, omdat ze de druk op de zenuw verminderen en de stand van uw voeten corrigeren.

  broken image

  Weten of we uw sportblessure kunnen verhelpen?

  Neem contact op met onze sportblessurespecialist Ingrid.

  U kunt ons bereiken voor een afspraak via:
  Tilburg Reeshof: 013-5719234 

  Bergen op Zoom: 164-255294 

  Tholen: 0166-604615

  Roosendaal: 0165-235105

  Natuurlijk kunt u ook uw vraag stellen via ons contactformulier.