• Inlegzolen op maat

    Ook voor uw podotherapeutische/ orthopedische zolen kunt u bij Podotherapie Smulders terecht.

    Bij Podotherapie Smulders vinden wij het belangrijk dat uw inlegzolen -ook wel podotherapeutische of orthopedische zolen genoemd- perfect passen. Daarom maken wij verschillende soorten podotherapeutische zolen volledig op maat. Denk hierbij aan zolen voor dagelijks gebruik, maar ook sportzolen, zolen die gecertificeerd zijn voor uw werkschoenen, inlegzolen speciaal gemaakt op uw diabetes-voet en zolen die u in sandalen met een uitneembaar voetbed kunt gebruiken. Op deze pagina vertellen we er alles over.

    Door gebruik te maken van geavanceerde apparatuur en de laatste technieken, meten wij uw voeten zeer nauwkeurig op. En bent u ervan verzekerd dat de zolen goed passen. Na acht weken vindt er altijd een check plaats. We controleren dan nogmaals of de zolen perfect passen. U heeft er dan immers al even op gelopen. Indien nodig, passen we de zolen kosteloos aan.

    Waarom een aparte zool voor sandalen?

    Een zool voor een sandaal is en mag namelijk wat kleiner zijn dan de zolen in uw gewone schoenen. Dit heeft te maken met de afwikkelruimte. Een kleinere, dichte schoen belemmert de afwikkeling en bevordert daarmee de verkeerde voetstand.

  • broken image

    Wanneer moet ik steunzolen dragen?

    Wanneer u pijn heeft aan uw voet(en), enkel(s), knie(en), heup(en) of uw rug, kunnen podotherapeutische zolen uitkomst bieden. De stand van uw voeten heeft invloed op uw houding. En zelfs bij kleine afwijkingen aan uw voeten, kunnen er klachten optreden. Inlegzolen kunnen daarnaast ook helpen als u plat- of holvoeten heeft. Of wanneer u last heeft van likdoorns of veel eeltvorming. Onze steunzolen ondersteunen uw voeten op de juiste plaatsen. Ze corrigeren en zorgen voor extra demping. Daarom verhelpen ze de meeste pijnklachten binnen een paar weken.​

  • Hoe maken jullie de steunzolen op maat?

    Bij het maken van een inlegzool op maat gaan wij als volgt te werk.

     

    Stap 1: Aan de hand van het onderzoek stellen we een behandel- en een therapieplan op. Dit is de basis voor het maken van de zolen. Het therapieplan wordt uitgewerkt op uw voetafdrukken, waarbij ook gekeken wordt naar de juiste lengte en breedte die uw voeten nodig hebben, inclusief afwikkelruimte. De afwikkelruimte is nodig om uw voet goed te laten functioneren zonder belemmeringen. Vervolgens worden de zolen door uw podotherapeut handmatig maakt.

     

    Stap 2: U komt de zolen ophalen op de gemaakte afspraak. Daarbij plaatsen we u op de zolen, om de juiste maat te kunnen bepalen. Meestal worden de zolen door ons wat ruimer gemaakt, om ze mooi passend te maken bij het ophalen. Aan de hand daarvan stemmen we de precieze maat af.

     

    Stap 3: Uw podotherapeut geeft uitleg over het juiste gebruik en onderhoud van de zolen. En minstens zo belangrijk: hoe de zool op de juiste manier in de schoen ligt. Zo heeft de zool geen negatieve invloed op de schoen. En kan de zool volledig en op juiste wijze de stand en het afwikkelen beïnvloeden. Een verkeerde schoen remt de afwikkeling of stimuleert een verkeerde stand.

  • Wat kosten steunzolen?

    Naar aanleiding van een onderzoek kunnen we de oorzaak van uw klacht achterhalen, beoordelen of en wat we voor u kunnen betekenen. Aan de hand daarvan vertellen we u meer over de kosten en of u hiervoor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangt.

     

    Een onderzoek kost tussen de €64 tot €86, afhankelijk van het soort onderzoek dat nodig is. Dit wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

  • Hoe lang gaan jullie steunzolen mee?

    Een paar podotherapeutische zolen voor een volwassene gaan een jaar of vier mee, mits u de zolen goed verzorgd. De verzorging van zolen bestaat uit:

    • Het laten luchten van de zolen buiten de schoenen. Doe dit nooit op een warmte bron! Dus niet op de verwarming, vloerverwarming, kachel of in de volle zon.
    • Wanneer er een lederen toplaag op de zolen aanwezig is dient u deze met regelmaat in te smeren met doorzichtige/kleurloze schoenpoets. Een kunststof toplaag kunt u afnemen met vochtige doek.

    Wij geven het dringende advies om jaarlijks op controle te komen. We bekijken dan of de correctie nog voldoende is en stellen zo nodig bij. Eventueel kan de toplaag vervangen worden, wanneer deze smoezelig of doorgelopen is. Ook kan het zijn dat de zolen los beginnen te laten. Wanneer ze weer gelijmd worden, behouden ze langer hun stevigheid.


    Bij kinderen vaker controle

    Bij kinderen is het van belang dat ze ieder half jaar op controle komen. Dit omdat zij nog groeien. Gemiddeld groeit een kind één maat per half jaar, groeispurten uitgezonderd. De zolen van kinderen hoeven niet iedere maat vervangen te worden door nieuwe. Gemiddeld kunnen ze twee a drie maten verlengd worden met de originele zool als basis. Daarna zitten de elementen niet meer sluitend, omdat de voeten ook breder worden. Dan is het tijd om weer nieuwe zolen te maken.​

  • Ik wil advies over inlegzolen 

    Als u denkt therapeutische zolen nodig te hebben, onderzoeken we dat graag voor u. U kunt telefonisch een afspraak maken.