• Heb ik een podotherapeut nodig?

  Dit zijn veel voorkomende klachten bij volwassenen, waarbij podotherapie u kan helpen.

  Likdoorns of eeltvorming

  Likdoorns zijn verdikte (eelt)plekken van de huid, gevormd als reactie op extreme druk en wrijving. Likdoorns zijn meestal hard en rond, met een kern. Terugkerende likdoorns kunt u laten behandelen. En u krijgt zooltherapie, bij verkeerde voetstand of looppatroon.

  Ingegroeide teennagels

  Dit komt meestal voor bij uw grote teen. Uw nagel is in uw huid gegroeid, wordt rood en veroorzaakt pijn. Oorzaken kunnen zijn: verkeerd knippen van de nagel, afwijkende nagelvorm of het dragen van krappe schoenen. Een nagelbeugel kan helpen.

  Hielspoor

  Hielspoor is verzamelnaam voor pijnklachten onder de hiel. Een stevige schoen met demping in de hiel kan helpen. Duurt het langer, dan bieden podotherapeutische zolen vaak een oplossing. Als dat niet helpt, dan kan shockwavetherapie worden toegepast.

  Afwijkende voetstand

  Een verkeerde stand van uw achter- of middenvoet (of een afwijkend looppatroon) kan klachten veroorzaken in uw pezen en spieren rondom uw enkels. Ook kunnen uw voeten en benen vermoeid raken. Corrigerende zolen bieden vaak uitkomst.

  Artrose

  Artrose kan leiden tot stijfheid en pijn. Bewegen is mogelijk lastiger. Artrose kan ontstaan en erger worden door een afwijkende stand van voeten of knieën.

  Een teenorthese en/of corrigerende zolen kunnen uw klachten verminderen. Wij bekijken graag de mogelijkheden.

  Knik- of platvoeten

  Omdat uw voet is doorgezakt, kan dit leiden tot pijn en vermoeidheid als u langer loopt of staat. We kunnen uw voetstand aanpassen met een correctiezool, waardoor u prettiger en klachtenvrij loopt. Vaak is dit tijdelijk, wanneer uw voet zich goed herstelt.

  broken image

  Weten of we uw klacht kunnen verhelpen?

  Neem contact op met Coreen of een van de andere Podotherapeuten!

  U kunt ons bereiken voor een afspraak via:
  Tilburg Reeshof: 013-5719234 

  Bergen op Zoom: 164-255294 

  Tholen: 0166-604615

  Roosendaal: 0165-235105

  Natuurlijk kunt u ook uw vraag stellen via ons contactformulier.