• Heeft mijn kind een Podotherapeut nodig?

  Dit zijn veel voorkomende klachten bij kinderen, waarbij podotherapie u kan helpen.

  Ziekte van Morbus Sever

  Een ontsteking van de groeischijf achterop het hielbeen. De pijn zit aan de onder- en zijkant van de hiel. Dit ontstaat na belasting. Actieve kinderen in de groei kunnen hier last van krijgen. Als het hielbeen uitgegroeid is, verdwijnt het probleem. Tot dan kunnen schokabsorberende zolen helpen.

  Ingegroeide teennagels

  Kinderen hebben dunne teennagels. In combinatie met zwetende voeten, kan de nagel door de huid snijden. Dat gebeurt vooral als de nagels niet goed geknipt worden. De uitgroei van de nagel moet begeleid worden met verband en tamponages, soms is een corrigerende nagelbeugel nodig. Wegknippen of wegsnijden van de nagelhoek houdt het probleem in stand.

  Afwijkend looppatroon

  Denk hierbij aan naar binnen gedraaid lopen. Hierdoor struikelen of vallen kinderen vaker dan normaal. Het afwijkend lopen kan klachten opleveren in de voorvoet, achillespees en knieën. De oorzaak zit 'm in de heup-, onderbeen- en voetstand. Tijdelijk zolen dragen kan helpen bij de afwikkeling.

  Knik- of platvoetjes

  De voetjes van uw kind zijn doorgezakt. Op verschillende plaatsen in de voet kunnen pijn- en vermoeidheidsklachten ontstaan na langdurig lopen en staan. Meestal bevindt de pijn zich in de voetholte en binnenzijde van de voet. Wij kunnen de voetstand herstellen met correctiezolen. Meestal zijn deze zolen tijdelijk.

  Kniepijn

  Deze klacht treed op bij lang zitten en belasten. Veelal aan de binnenzijde van de knieschijf. Meestal door het ontsporen van de knieschijf. Een afwijkende voetstand of afwikkeling kan dit versterken. Correctiezolen corrigeren de voetstand of het looppatroon. Dit verhelpt de meeste knieklachten.

  broken image

  Weten of we uw kind kunnen helpen?

  Neem contact op met Coreen of een van de andere specialisten.

  U kunt ons bereiken voor een afspraak via:
  Tilburg Reeshof: 013-5719234 

  Bergen op Zoom: 164-255294 

  Tholen: 0166-604615

  Roosendaal: 0165-235105

  Natuurlijk kunt u ook uw vraag stellen via ons contactformulier.