• Sportpodotherapie

  Wij verhelpen graag uw sportblessure

  Sporten is ontspannend en gezond. Maar het kan ook een blessure veroorzaken. Zo kunt u bijvoorbeeld pijnlijke voeten krijgen van het sporten. Of u kunt last krijgen van uw been of onderrug. In zulke gevallen kan sportpodotherapie helpen. Een sportpodotherapeut kent uw sport. En de mogelijke blessures die hieruit kunnen volgen. U kunt bij ons terecht als u een blessure heeft, maar ook voor advies om blessures voor te blijven of uw sportprestatie te verbeteren.

 • broken image

  Wat is sportpodotherapie?

  Als u sport, beweegt uw voet nooit alleen. Uw voet maakt immers deel uit van een ‘beweegketen’. Zo kan een probleem aan uw voet, ook op een andere plek van uw lichaam pijn geven. Een sportpodotherapeut bekijkt in haar behandeling de hele beweegketen, om te komen tot de oorzaak van uw pijn.

  broken image

  Onze werkwijze

  We pakken uw voetstand of beweegpatroon aan. Onze podotherapeuten richten zich specifiek op die beweging die voor uw sport relevant is. Daarbij:

  • Analyseren we de stand van uw voeten en uw looppatroon
  • Maken we -indien nodig- gebruik van Zebris loopsysteem: een loopband met een drukmeetpaat en camera’s. Zo zien we precies waar het probleem vandaan komt. 
  • Maken we op basis van de analyse sportzolen, afgestemd op u en uw sport. Daarnaast krijgt u blessure preventief en sportschoeisel advies
 • Vergoeding en certificering

  Sportpodotherapie wordt vergoed, indien u een aanvullende zorgverzekering heeft. De vergoeding verschilt per zorgaanbieder. Bekijk daarom eerst uw polisvoorwaarden.
  Al onze specialisten zijn vakbekwaam en daarmee SCAS gecertificeerd. Ook staan wij ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici: een onafhankelijke organisatie die de kwaliteit bewaakt.

 • Zo gaan wij te werk bij sportpodotherapie