• WERKWIJZE

  Op deze manier gaan wij te werk.

  broken image

  U maakt een afspraak

  Voor nieuwe en terugkerende patiënten

  Om u snel in te kunnen plannen, vragen we u om telefonisch een afspraak te maken. Ook uw afspraak verzetten kan uitsluitend telefonisch via 013-5719234. Een afspraak annuleren kan telefonisch, via e-mail of ons contactformulier.

  broken image

  Uw eerste bezoek

  Wat neemt u mee?

  U bent verwezen door uw huisarts, of u heeft zelf besloten om een afspraak te maken. Tijdens uw eerste afspraak onderzoeken wij uw probleem. Neem daarom mee:

  1. Indien van toepassing, de verwijzing van uw huisarts of specialist
  2. Uw verzekeringspasje en een identiteitsbewijs
  3. Schoenen waar u veel op loopt, eventueel  sport- of werkschoenen
  broken image

  Uw behandeling

  Dit zijn de stappen

  Stap 1: Het onderzoek
  Er zijn verschillende Podotherapeutische onderzoeken die we kunnen doen. Afhankelijk van uw klacht, bepalen we welk onderzoek nodig is.

   

  Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt. En vertrouwen hebt in de persoon die u behandelt. Steeds een ander gezicht is niet prettig. Daarom zorgen wij ervoor dat u altijd ingepland wordt bij dezelfde Podotherapeut.


  Stap 2: Diagnose en behandelplan
  Na het onderzoek stellen wij een diagnose en bespreken we het behandelplan. Zo weet u wat er aan de hand is en wat we voor u kunnen betekenen. Tevens geven we (schoen)adviezen.
   

  Heeft u diabetes? Dan zijn er vaak aanvullende testen nodig.


  Stap 3: Kosten en vergoedingen
  We berekenen het kostenplaatje geven uitleg over een eventuele vergoeding van uw verzekering. Indien u akkoord gaat met verdere behandeling, maken we vervolgafspraken. Indien u verwezen bent door een arts, ontvangt hij of zij een verslag van het onderzoek, de diagnose, het behandelplan en verdere verloop.

  broken image

  Uw vervolgbehandelingen

  Toekomstige afspraken

  Indien u akkoord bent met het behandelplan, maken we verdere afspraken voor het ophalen van de zolen, het maken en/of afleveren van de orthese, Shock-wave therapie, instrumentele behandeling of nagelbeugel.

   

  Bij het ophalen van de zolen of orthese krijgt u uitleg over het gebruik, opbouwschema, onderhoud en schoenadviezen. Tevens maken we een afspraak voor een controle (meestal na acht weken). Dit eerste controle-bezoek en eventuele noodzakelijke aanpassingen brengen we niet in rekening. We willen dat u tevreden bent met onze oplossing!

 • Dit zijn onze podotherapeutische onderzoeken

  Anamnese

  Een vraaggesprek waarbij we inventariseren wat er aan de hand is. We brengen uw dagelijks leven in kaart, in relatie tot de klacht.

  Functieonderzoek

  Er wordt gekeken of de voet de juiste bewegingsuitslagen kan maken.

  Palpatie

  Geprobeerd wordt om de pijnlijke plaatsen te ‘palperen’, oftewel voelen en te lokaliseren.

  Inspectie

  De gehele houding wordt bekeken en nagemeten. Met name het onderste deel van het lichaam, de voeten, enkels, knieën, onderrug.

  Ganganalyse

  Tijdens het lopen wordt uw looppatroon in kaart gebracht.

  Afdrukken

  Er worden blauwdrukken/stempels van de voeten gemaakt.

  Voetdrukmeting

  Met een drukmeetplaat scannen we uw voeten stilstaand en lopend. Zo beoordelen we uw voetbelasting en afwikkeling.

  Schoeninspectie

  Uiteindelijk wordt gekeken welke schoenen veel gedragen worden. De maat wordt gemeten op juistheid en we bekijken het slijtvlak.

 • Podotherapie Smulders

  HET BETERE VOETENWERK