• Shockwave & Echografie

  Indien u last heeft van hielspoor.

  Er is een apparaat op de markt dat een chronische fasciitis plantaris (overbelaste. ontstoken aanhechting van de voetzoolpees) of hielspoor (botaanwas onder het hielbeen) verder kan behandelen met behulp van shockwave. We waren de eerste podotherapeut in Brabant -en de derde in Nederland- die gebruik maakt van dit apparaat.

  Wat doet Shockwave-therapie?

  Wanneer het herstelproces traag is, is er sprake van een chronische klacht. Het lichaam heeft het euvel geaccepteerd als normaal en herkent niet meer dat het afwijkend is. Met Shockwave-therapie wordt het chronische proces door kleine schokjes omgezet in een acuut proces, zodat het lichaam weer in staat van paraatheid gebracht wordt om “het trauma” te herstellen.

  Onze werkwijze

  Dit is hoe wij te werk gaan:

  • De pijnlocatie wordt gepalpeerd en gemarkeerd. 
  • Daarna wordt het pistool op de locatie gehouden en worden de impulsen met korte tussenpozen “afgeschoten”.
  • Na de behandeling is het belangrijk dat de patiënt op zolen gaat lopen, zodat de pijnlocatie ontlast wordt. 
  • Wanneer nodig kan de patiënt pijnstillers innemen. Na een behandeling volgt een rustpauze van 1 week.
  De patiënten die tot nu toe behandeld zijn, ervaren na de eerste behandeling al een pijnverlichting.
 • Shockwave therapie

  Hoe werkt het shockwave apparaat?
  Het apparaat is gebaseerd op de niersteenvergruizer. Eén shockwave-behandeling bestaat uit 2000 impulsen met een frequentie tussen de 6 en 10 Hz onder druk van 2.5-4 bar. Het pakt alleen het gevolg aan. Het is dus geen middel om de oorzaak van de fasciitis plantaris/hielspoor aan te pakken. De therapie dient als aanvulling op de bestaande behandelings- mogelijkheden.

  Wanneer heeft Shockwave therapie meerwaarde?

  Indien de pijnlocatie ter hoogte van de aanhechting op de calcaneus zit en wanneer het klachtenherstel niet verloopt zoals het hoort, terwijl de omstandigheden (aanpak van oorzaak d.m.v. zolen en/of adequaat schoeisel) goed zijn.

  Echografie

  Hoe werkt Echografie?

  Echografie is een manier om 'in het lichaam te kijken' en te zoeken naar aandoeningen of weefsel veranderingen. Dit wordt gedaan middels het sturen van geluidsgolven welke teruggekaatst worden naar het apparaat dat de geluidsgolven opwekt en deze vervolgens omzet in beeld. (vergelijkbaar met echografie bij zwangere vrouwen)

   

  Er wordt gelet op veranderingen in de spieren, kapsel en botstructuren. Met deze techniek kan er nog nauwkeuriger gezocht worden naar de locatie van de fasciitis plantaris/hielspoor.

   

  Wanneer heeft echografie meerwaarde?

  Wanneer het ingezet wordt ter ondersteuning van de Shockwave-therapie.

 • Uitlegvideo's

  Hoe werkt shockwave therapie en echografie? In deze uitlegvideo's nemen we u stap voor stap mee!

  Shockwave therapie

  Dit kunt u verwachten bij shockwave therapie.

  Echografie

  Hoe werkt echografie? Dat leggen we u uit in deze video!