Inlegzolen voor veiligheidsschoenen
Bescherm uw voeten en zorg voor een veiligere werkomgeving
Indien voetklachten uw werk belemmeren, is het belangrijk dat u een inlegzool op maat laat maken voor uw veiligheidsschoenen met behoud van het veiligheidscertificaat. Als de zool de oorzaak van uw klachten niet goed aanpakt, kunnen uw klachten immers verergeren. Wij zijn -als eerste podotherapie praktijk in Nederland- gecertificeerd om in bijna alle veiligheidsschoenen inlegzolen te maken, mét behoud van het veiligheidscertificaat.
Krijg ik met steunzolen nog het certificaat voor werkschoenen?
Veiligheidsschoenen moeten aan strenge Europese eisen voldoen, volgens norm EN ISO 20345. Wanneer u inlegzolen in uw veiligheidsschoenen draagt, vervalt het veiligheidscertificaat als de zolen niet volgens de wettelijke eisen gemaakt zijn. Uiteraard voldoen onze inlegzolen aan de wettelijk eisen.
Waarom moet ik gecertificeerde inlegzolen gebruiken?
Als u de originele inlegzolen van uw veiligheidsschoen vervangt, verandert u ook de eigenschappen van de schoenen. Denk hierbij aan een te kleine restruimte (de ruimte tussen de neus en uw tenen) en het verlies van de antistatische eigenschappen (ESD).
Werkschoenen hebben een veiligheidsneus.
Deze neus beschermt uw tenen tegen zware objecten die mogelijk op uw voet vallen. Veiligheidsneuzen zijn daarom van staal, aluminium, fiberglas of composiet. Toch kan het voorkomen de neus enigszins indeukt. Om te voorkomen dat uw tenen niet bekneld raken, of zelfs breken, is een restruimte verplicht. Door het gebruik van een niet gecertificeerde inlegzool, wordt deze restruimte mogelijk aangetast.
Antistatische eigenschappen
De antistatische eigenschappen van uw veiligheidsschoen worden bepaald door de inleg- en loopzool. Bovendien moet een schoen elektrostatische ontlading kunnen geven. Wanneer deze combinatie wordt gewijzigd, wijzigt ook de antistaticiteit. Uw werkschoenen zijn daarom alleen gecertificeerd als uw inlegzolen dat ook zijn.
Hebben jullie de juiste zolen voor mijn veiligheidsschoenen?
Voor bijna elke merk veiligheidsschoen kunnen wij gecertificeerde zolen voor veiligheidsschoenen maken. De podotherapeut zal dat aangeven tijdens uw eerste bezoek. Wij werken samen met de hoogst gekwalificeerde fabrikanten van werkschoenen, zoals Atlas, Elten, Emma en Uvex, maar ook met minder grote merken. Hierdoor heeft u een ruime keus in diverse soorten werkschoenen met verschillende pasvormen en wijdte-maten, maar ook voor elk budget. Op deze manier kunnen we écht zorg-op-maat leveren. Als leverancier-partners voor veiligheidsschoenen, werken wij samen met HKV in Tilburg, van der Peijl Techniek en Michel vd Avert in Bergen op Zoom.
Welke certificaten zijn er voor veiligheidsschoenen?
Er zijn verschillende type veiligheidsschoenen, geclassificeerd op basis van het type bescherming. Afhankelijk van je werk wat je doet en onder welke omstandigheden, heb je een ander type veiligheidsschoen nodig. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:
- SB: Dit certificaat is voor basisveiligheidsschoenen. Deze hebben een stalen neus en antistatische zool.
- S1: De veiligheidsschoenen met dit certificaat hebben een stalen neus, gesloten hiel en energie-absorberende hak. Ze zijn ook antistatisch.
- S2: Deze veiligheidsschoenen onderscheiden zich door de waterdichte schacht. Daarnaast hebben ze ook een stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak.
- S3: Deze veiligheidsschoenen hebben dezelfde eigenschappen als S2, met als aanvulling een penetratiebestendige tussenzool.
Advies nodig?
Wil je meer informatie over de verschillende gecertificeerde inlegzolen voor veiligheidsschoenen? Of wil je gecertificeerde inlegzolen op maat laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
© 2024 Podotherapie Smulders